buduci da velika vecina ne razumije kako se koristi i moram svakom ponaosob objasnjavati sta je sta odlucio sam ovdje razjasniti o cemu se radi...
dakle svi znamo da neki igraci love druge igrace u "rucne" falange... za to pretezno koriste tool koji se zove o-calc ali i uz njega ima dosta racunanja... ovo sto sam napravio sluzi da pojednostavi proces racunanja...
svakako koristite za ovo firefox i foxgame addon sa odabranim vremenom servera...
dao sam primjer jednog igraca kojeg sam uhvatio u falangu sa stacioniranjem unutar sustava...
12:52:17
16:20:24 Jedna Flota sa Planete Kolonije [x:xxx:11] stize do planete Kolonije [x:xxx:9].
(prvo vrijeme je preostalo vrijeme do dolaska, drugo je vrijeme dolaska)
tool se sastoji od 3 sekcije:
1. klasicna sekcija za racunanje trajanja puta (slika 1). podaci se mogu iscitavati iz falange i spijunaze jedno za drugim i automatski ucita brodove flote ili tehnologije... pritiskom na dugme "duration (one way)" pokazuje vrijeme potrebno da flota prevali jedan put. udaljenost izmedju planeta sami morate unijeti...
na dugmetu all speed % izlistava vam sva vremena za sve postotke brzine da ne morate ici jednu po jednu...
za nas primjer sam unio udaljenost izmedju planeta i iscitao sam falangu i spy report sa tehnikama te ustranovio da je napravio fs sa 10% brzine jer jedino to vrijeme odgovara..
2. sekcija za racunanje kontri, kontri s produzenjem napada te fsova na ru... (slika 2)
nakon sto smo odredili vrijeme trajanja leta mozemo izracunati lagano vrijeme povratka flote sa navedenih radnji...
dakle u nasem primjeru da je recimo bio fs na ru, pracenjem pocetka fs (da bi ustanovili trajanje fsa) i unosom vremena kad je ru nestao pritiskom na dugme "calculate return time" dobivamo vrijeme povratka na planet...
u slucaju da se radi o acs napadu, unosom i vremena nakon produzenja (potrebno je unijeti i vrijeme prije produzenja) dobivamo vremena povratka pojedinacne flote na planet jer se ne vraca jednako glavna flota i pridruzena flota)
3. falangiranje stacioniranja i racunanje povratka stacioniranja... (slika 3)
dakle kad se radi stacioniranje i povuce flota, uz dovoljnu kolicinu deuta i malo srece, moze se izracunati kad se vraca flota...
dakle unese se vrijeme dolaska stacioniranja i vrijeme koje je ostalo kad je flota povucena. vrijeme koje je ostalo kad je flota povucena moze se saznati na vise nacina. ja osobno preferiram da uletim u sustav, posaljem svoju flotu 1 sec poslije neprijateljske i falangiram svako malo ovisno o kolicini deuta kojom raspolazem. kad vidim da je samo moja flota ostala zapamtim preostalo vrijeme i zapisem ga i imam sve podatke potrebne... isto mozete izvesti i bez flota a sa stopericom sa mobitela (sony e ima dobru stopericu)
sto je manji razmak izmedju falangiranja to je tocnije vrijeme povratka ali u svakom slucaju dolazite poslije njega ako se pridrzavate uputa...
u primjer sam stavio koje bi vrijeme povratka bilo kad bi povukao flotu 30 min prije dolaska na planet i dobio sam da bi se vratio sljedeci dan u 7h 11min i 35 sec...